Vijesti / Kultura

OSTVARENJE SNA Dominik Padarić primljen na prestižnu akademiju u Manchesteru

OSTVARENJE SNA Dominik Padarić primljen na prestižnu akademiju u Manchesteru

Dominik Padarić, 21-godišnjak iz međimurskog Žabnika, prošlog je tjedna primio vijest koja je ostvarenje njegovog sna, kako kaže. Naime, ovaj je mladi bariton primljen na Royal Northern College of Music - prestižnu glazbenu akademiju u Ujedinjenom Kraljevstvu.

-  Oduvijek mi je bio san ići studirati izvan Hrvatske i tako upoznati nove ljude i kulture. Mislim da ću taj san sad ostvariti i nadam se, napredovati u budućnosti - komentirao je Dominik svoj uspjeh.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Isprva su prevladali šok i nevjerica, a zatim veselje. Prijavio sam se u listopadu prošle godine i pola sam godine čekao rezultate i bio u mukama jesam li primljen ili ne. Riječ je o prestižnoj kraljevnoj glazbenoj akademiji u Manchesteru, na kojoj su studirali mnogi poznati britanski operni pjevači, glumci, skladatelji pa čak i naš Stjepan Hauser (2Cellos), tako da mi je vrlo drago slijediti te korake i biti dio te akademije - dodao je.

Osnovnu školu Dominik je pohađao u Svetom Martinu na Muri, a sa 16 godina je upisao pripremni razred Glazbene škole u Varaždinu, smjer operno pjevanje u klasi operne pjevačice, profesorice Blanke Tklačić, mag.art.

- Tad sam po prvi puta došao u doticaj s ozbiljnom glazbom, odnosno operom, no još kao osmogodišnjak sam počeo shvaćati da postoji nešto zvano glazba. Često sam pjevao na dvorištu s metlom u ruci kao mikrofonom. Moja baka Margareta je prepoznala nešto u meni, a nerijetko smo zajedno i zapjevali - prisjetio se Dominik, koji iza sebe ima tri međunarodne nagrade na međunarodnim natjecanjima mladih opernih pjevača.

- Glazba igra veliku ulogu u mom životu jer očigledno ne bih posvetio toliko vremena i truda na sve što sam u zadnjih šest godina postigao. E sad, ne vidim u budućnost i ne znam što nosi, ali ću se truditi da opera, odnosno glazba, bude dio mog života pa da mi i na kraju krajeva znači sve.

Ovaj glazbenik smatra da zadnjih nekoliko godina ljudi sve više prihvaćaju klasičnu glazbu, što ga izuzetno raduje.

- Moj koncertni projekt 'Klasika uz Muru', kojeg održavam svake godine u Žabniku na rijeci Muri, produkt je moje želje da tu glazbu donesem ljudima što je bio dobar i uspješan potez, tako da sam ponosan na protekle četiri godine tih koncerata.

Osim tih koncerata, Dominik kao najdraže izdvaja nastup na Varaždinskim baroknim večerima.

- Na Varaždinskim baroknim večerima sam nastupao dva puta u varaždinskoj katedrali uz pratnju Varaždinskog komornog orkestra. Također, uvijek izdvajam Međimursku popevku, jer smatram da je na nama glazbenicima da svoju tradiciju čuvamo, njegujemo i širimo.

Pred Dominikom je novo životno poglavlje, ono u Velikoj Britaniji, kojem se itekako raduje.

- Za mene to prvenstveno znači nastavak školovanja i postizanje svog cilja - napretka u glazbi i širenju vidika. Radujem se novoj okolini i drugačijem načinu života.

Dodaje da svatko od nas treba sanjati i biti sanjar, no u isto vrijeme treba na tome raditi i pokušati to postići.

- Sve što sam dosada želio, maštao, sanjao to sam i ostvario, tako da se nadam da će se to nastaviti i u budućnosti. Moj moto do kojeg mi je pomogla doći Maja Blagdan, a često ga ističem, glasi: 'Daj sve od sebe, samog sebe i najbolje od sebe. Nakon što to napraviš, daruj to u svijet!' - zaključio je.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci