Vijesti / Kultura

Jan Kerekeš nominiran za Nagradu hrvatskog glumišta za uloge u predstavi Krtice

Jan Kerekeš nominiran za Nagradu hrvatskog glumišta za uloge u predstavi Krtice

Varaždinski glumac Jan Kerekeš nominiran je za Nagradu hrvatskog glumišta u kategoriji za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina, za uloge u predstavi 'Krtice' u režiji Ljubomira Kerekeša i izvedbi Kerekesh teatra iz Varaždina.

Hrvatsko društvo dramskih umjetnika dodjeljuje nagrade u nekoliko kategorija za najbolja ostvarenja iz područja dramske, radio i televizijske umjetnosti, za najbolja umjetnička ostvarenja  - opera i balet te za svekoliko umjetničko djelovanje - drama i opera.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Uvijek je iznenađenje kad vas struka nominira. Ponekad očekujete nomnaciju pa ona ne stigne, tako da je nominacija svaki put iznenađenje, i to ugodno. Drago mi je što je upravo predstava Krtice dobila priznanje jer je to rad, da tako kažem, malog Kerekesh teatra, tako da je u jednu ruku ponos zbog nominacije profesionalan, no i u emocionalnom smislu mnogo znači - kazao nam je Jan Kerekeš.

Njemu je to treća nominacija, a nagradu je već dobio. No, dodaje, sama nominacija dovoljna je pohvala, čak i ako nagrada ne uslijedi.

- Krtice su monodrama i to je teška forma sama po sebi. Tekst sam napisao ja, dok je tata režirao. Ipak, Krtice su izrazito uspješne i dobro prihvaćene, imamo već preko 30 izvedaba ove godine te se nadam da će ta nominacija dodatno zainteresirati publiku - kazao nam je Jan.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci