Vijesti / Kultura

Izložba Ivane Ožetski 'Babel, we are not mad with you' u Galerijskom centru

Izložba Ivane Ožetski 'Babel, we are not mad with you' u Galerijskom centru

Izložba Ivane Ožetski pod nazivom 'Babel, we are not mad with you', otvorit će se u Galerijskom centru u četvrtak, 16. ožujka, s početkom u 19 sati.

Ivana Ožetski 1998. diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, nastavnički odjel, smjer slikarstvo, u klasi prof. Eugena Kokota.

Poslijediplomski studij slikarstva i videa na Akademiji za likovnu umetnost in oblikovanje u Ljubljani završila je 2016. godine s magistarskom temom 'Sjena i njezina boja' (mentori: doc.mag. Ksenija Čerče, prof. dr. Jure Mikuž).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kao vanjski suradnik različitih produkcijskih kuća bavila se scenografijom i ilustracijama. Sudjelovala u izradi nekoliko dokumentarnih i igrano-dokumentarnih filmova, serija i TV emisija.

Članica je HDLU-a i HZSU-a. Do sada izlagala na 30-tak samostalnih i oko 50 skupnih, likovnih i multimedijalnih izložbi.
2011. boravila u Rondo Studio Graz, na tromjesečnom rezidencijalnom boravku, gdje je započela projekt 'Babel we are not mad with You' 

Babilon kao metafora nerazumijevanja, tema je kojom Ivana Ožetski nastoji opisati vlastitu impresiju različitim jezicima, pismima i tipografijama, ali isto tako implicirati umijeće prepoznavanja, biblijsku aroganciju razumijevanja, u kojoj na polju nepoznatog prepoznaje i obilježava bliske riječi i pojmove umjetničkih govora. Činjenica je da Ivana Ožetski ne govori sve jezike koji su predmet njezine fascinacije. Prije svega, nju zanima jezik umjetnosti koji je iz polja vizualnog preveden u vlastitu sjenu na polju verbalnog, stoji u predgovoru Draženke Jalšić Ernečić.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci