Vijesti / Kultura

IZLOŽBA Ida Loher u četvrtak u Galerijskom otvara izložbu Hodanje i (za)stajanje

IZLOŽBA Ida Loher u četvrtak u Galerijskom otvara izložbu Hodanje i (za)stajanje

U četvrtak, 27. travnja, s početkom u 19 sati , u Galerijskom centru Varaždin otvara se izložba' Hodanje i (za)stajanje' akademske umjetnice Ide Loher, a ostaje otvorena za razgled do 4. svibnja.

Idino djelovanje obilježeno je ispreplitanjem umjetničkog, pedagoškog i aktivističkog djelovanja, a umjetničko izražavanje istraživanjem različitih formi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Takav način rada počinje već na studiju djelovanjem unutar grupe Daklelososi s kojom djeluje do 2001. godine. Iskustva djelovanja u grupi Daklelososi razvija kroz rad Tigar teatra, kazališno-likovno umjetničku organizaciju koju je osnovala 2004. s Ivom Matijom Bitangom i Leom Vukelićem. Unutar Tigar teatra sudjelovala je u produkciji i likovnom oblikovanju desetak predstava.

Unutar njega bavi se i pedagoškim radom te perfomansom. Problematiziranje svakodnevnog života glavna je tema njenog djelovanja.

Iskustvo neformalne edukcije te aktivističko djelovanje razvija radom u udruzi za promicanje vizualne kulture OPA, koju je osnovala s kolegicama 2008. godine. Udruga se bavi promicanjem vizualne kulture, umrežavanjem strukovnih udruga i organizacija, radionicama i edukacijom djece, mladih i kolega sustručnjaka.

Radila je na Kurikularnoj reformi kao član Stručne radne skupine za predmet Likovna kultura i Likovna umjetnost. Trenutno je zaposlena na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu kao asistent na kolegiju Metodika nastave likovne kulture.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci