Vijesti / Kultura

Harmonikaški majstor iz Višnjice: Mario Đura pomeo konkurenciju u Novom Mestu!

Harmonikaški majstor iz Višnjice: Mario Đura pomeo konkurenciju u Novom Mestu!

Talentirani 17-godišnji Mario Đura iz Višnjice nedavno je uspješno nastupio na jakom međunarodnom harmonikaškom natjecanju 'Accordion Olympics', održanom u slovenskom Novom Mestu. Mario je u jakoj međunarodnoj konkurenciji harmonikaša oduševio stručno povjerenstvo i publiku te osvojio prvo mjesto u skupnoj kategoriji kromatske i klavirske harmonike, prvo mjesto u kategoriji kromatske harmonike i prvo mjesto u kategoriji klasične i ozbiljne glazbe, piše Lepoglava.net.

Tako je Mario priznanjima za osvojena prva mjesta na natjecanjima u Beltincima i Križevcima, za drugo mjesto osvojeno u Puli i treće u Daruvaru, dodao priznanja osvojena u Novom Mestu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Mario Đura učenik je Glazbene škole u Varaždin i ove je godine završio drugi razred. Harmoniku vježba pod mentorstvom profesora Kristijana Potočnjaka.

- Dnevno kod kuće vježbam sat i pol do dva sata, ali pred natjecanja i čitav dan – otkriva Mario koji je klavirsku harmoniku počeo svirati prije osam, a kromatsku prije dvije godine.

Nastupati je počeo još u Osnovnoj školi Izidora Poljaka Višnjica kad je na školskim priredbama nastupao kao solist ili svirao sa školskim tamburaškim orkestrom.

Svirao je Mario i u glazbenom sastavu koji je osnovao s prijateljima, no obaveze su ih razdvojile.

- Planiram i dalje redovito pohađati Glazbenu školu i dalje pobjeđivati na natjecanjima – otkrio je svoje planove ne tajeći i da razmišlja o muzičkoj akademiji.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci