Vijesti / Kultura

GLLUGL Umjetnička organizacija osvojila dvije nagrade na festivalu!

GLLUGL Umjetnička organizacija osvojila dvije nagrade na festivalu!

Na 11. Festivalu hrvatske drame za djecu 'Mali Marulić' Gllugl je osvojio nagradu za najbolju predstavu u cjelini i nagradu za najbolje glumačko-animacijsko ostvarenje ansamblu predstave: Nikši Eldanu, Sari Ipši i Goranu Guksiću.

- Riječ je o lutkarskoj predstavi koja zrači toplinom te na suptilan način progovara o univerzalnim temama - usamljenosti i nježnosti na način da se istovremeno približava dječjoj i odrasloj publici. Dramaturgija netipična za lutkarsku predstavu, vrhunskom glumačko-lutkarskom animacijom, bez imalo patetike, a izrazito duhovito, oživljava priču o jednom neobičnom prijateljstvu - stoji u obrazloženju stručnog žirija u sastavu Ive Gruić, Nine Mitrović i Olje Lozica.

U obrazloženju za dobivanje nagrade za najbolju predstavu u cjelini stoji sljedeće:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Fascinantnom preciznošću animacije i glumačke interpretacije, ansambl oživljava starca Joaoa pred očima publike. Njihovom potpunom posvećenošću događa se prava kazališna magija - publika zaboravlja na prisutnost glumaca-animatora i svu svoju pažnju usmjerava na Joao. A Joao tako postaje punokrvan lik satkan do u detalje razrađenih manirizama staroga čovjeka koji nas osvaja svojom duhovitošću i pri tom u nama budi empatiju.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci