Vijesti / Kultura

Gllugl teatar: Premijera predstave Hasanaginica ove subote i ostali program

Gllugl teatar: Premijera predstave Hasanaginica ove subote i ostali program

U subotu, 10. prosinca u 20 sati na sceni CZM-a održat ćese premijera predstave Hasanaginica. Autor teksta je Milan Ogrizović, a redateljica je Tamara Kučinović i ansambl.

U predstavi igraju Katarina Arbanas i Petar Eldan.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Jednom su negdje u svijetu postojali Ona i On, Žena i Muškarac, ljubavnici, prijatelji, Majka i Otac. Jednom, negdje u svijetu, to dvoje izgubilo je put jedno do drugoga. Ona kao da je odjednom govorila jednim, a On nekim drugim jezikom. Odjednom, kako to ponekad biva, nisu se više mogli razumjeti.

Autori se pitaju je li moguće nanovo pronaći put u ovome svijetu, ili je to možda moguće još samo negdje drugdje, u Dženetskom perivoju svietlom.

U predstavi Ona i On, glumica i pijanist, govore različitim jezicima. Ona govori riječima, a on glazbom. Predstava govori o traganju - mogu li njih dvoje ipak zajedno ispričati priču? Mogu li pronaći davno izgubljen put između Hasanaginice i Hasanage? 

Asistent režije je Nikša Eldan, dramaturginja je Katarina Arbanas, a skladatelj Petar Eldan. Za scenografiju je zaslužna Dina Zebec.

Kostimograf je Mladen Grof Jerneić, dizajnerica svjetla Tamara Kučinović, a za obrade songova zaslužni su Petar Eldan i Aleksa Šantić.

Tehničku pomoć pružio je Josip Boršoš, nakit je izradila Džana Talijančić, a plakat Matilda Lepoglavec.

Predstava je predviđena za škole u srijedu, 14. prosinca, u 18 sati, te u četvrtak, 15. prosinca u 17 sati, a možete ju pogledati i u utorak, 27. prosinca u 20 sati.

U petak, 16. prosinca, u 9, 10 i 11 sati za škole je rezervirana predstava Velika božićna pustolovina male lokomotive.

Radi se o lutkarskoj minijaturi inspiriranoj glavnim junakom priče 'Mala lokomotiva' Arnolda Munka.

Autori njome žele motivirati djecu da se ne plaše ostvarivati svoje snove, ali ih pri tome žele i zabaviti te 'zaraziti' atmosferom adventskoga vremena.

Ova predstava poručuje da svatko može ostvariti svoj cilj ako vjeruje u sebe, te da prijateljstvo i ljubav pobjeđuju sve nedaće.

Glavno lice u priči je upravo Mala lokomotiva, koja će uz pomoć svojih novih prijatelja – malih vilenjaka Mimi i Klimi, pobijediti zločestog Djeda Snježičnjaka i tako spasiti Božić.

Predstava obiluje glazbom, smijehom i veseljem, a namijenjena je djeci vrtićke dobi, te djeci nižih razreda osnovne škole.

Autorica teksta je Katarina Arbanas, igraju Filip Eldan, Nikša Eldan i Katarina Arbanas, koji su ujedno i režirali predstavu. 

Skladatelj je Petar Eldan, a lutke su kreirale Ria Trdin i Katarina Arbanas.

Predstavu možete pogledati i u nedjelju, 18. prosinca, u 11 sati. U srijedu, 21. prosinca u 10 sati te u četvrtak, 22. prosinca, u 10 i 11 sati predstava će se održati za vrtiće.

Predstava će ponovno za škole biti izvedena u petak, 23. prosinca u 10 i 11 sati, a možete ju pogledati i u srijedu, 28. prosinca u 17 sati.

U ponedjeljak, 26. prosinca u 20 sati pogledajte predstavu Minaluš, a u četvrtak, 29. prosinca u 20 sati biti će izvedena Kvadratura kruga.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci