Vijesti / Kultura

GLLUGL Lutkarska predstava 'Dindim, o nježnosti' i koncert Stanislava Muškinje

GLLUGL Lutkarska predstava 'Dindim, o nježnosti' i koncert Stanislava Muškinje

Lutkarska predstava 'Dindim, o nježnosti' održat će se u nedjelju, 23. travnja u 11 sati.

Redateljica je Tamara Kučinović, za scenografiju je zaslužan Petar Nevžala, za izradu lutaka Ivana Živković i Sheron PimpiSteiner, glazbu Marko Hrašćanec, oblikovanje zvuka Petar Eldan, oblikovanje svjetla i tekst Tamara Kučinović (uz ansambl).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Igraju Nikša Eldan, Sara Ipša, Goran Guksić. Pripovjedač je Zvonko Zečević.

> Dindim i Joao - o nježnosti, o privrženosti, o ljubavi...

Stanislav Muškinja održat će udaraljkaški koncert i predavanje 'Od baroka do rocka' u nedjelju, 23. travnja, u 20 sati.

Ispričat će kako povezati klasični glazbeni 'trening' (solfeggio, ljestvice, vježbanje tehnike, harmonija, polifonija itd.) i alternativni pristup glazbi (bendovi, 'skidanje' akorada i ritmova, 'samoučenje', improvizacija), odnosno kako biti otvoren prema glazbi općenito i shvatiti ju kao jednu cjelinu.

- Kroz svoj glazbeni put i život pokušat ću objasniti kako i zašto sam zaposlen u glazbenoj školi, sviram s klasičnim orkestrima, a u isto vrijeme sviram u jazz bendu, rock bendu i snimam albume metal bendovima, a i svadbe sam nekoć svirao. I zašto mislim da je sve što sam svirao i sviram imalo utjecaj na moje trenutačne glazbene sposobnosti i zašto mislim da je otvorenost i snalažljivost i mogućnost povezivanja naoko nepovezivih stvari izuzetno bitna za uspješan glazbeni život danas - kaže Muškinja o svom uvodnom predavanju.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci