Vijesti / Kultura

GLAZBENE SVEČANOSTI Čak 46 zborova iz cijele zemlje dolazi u Varaždin!

GLAZBENE SVEČANOSTI Čak 46 zborova iz cijele zemlje dolazi u Varaždin!

U Županijskoj palači u Varaždinu predstavljen je program 60. Glazbenih svečanosti hrvatske mladeži koje će održati 3. i 4. svibnja u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu.

Glazbene svečanosti hrvatske mladeži prvih desetak godina održavale su se u Zagrebu i nakon toga su 1968. godine preselile u Varaždinu te se otada redovito svake godine i nastavljaju održavati.

Glazbene svečanosti hrvatske mladeži su najavili zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić, ujedno i predsjednik Državnog povjerenstva, i pročelnik natjecanja prof. Stjepan Levanić.

Zamjenik župana tom je prilikom naglasio kako su spomenute Glazbene svečanosti izuzetna prilika za promociju same glazbe, talentiranih učenika, ali i samog grada Varaždina.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ove glazbene svečanosti jedne su od najdugovječnijih natjecanja općenito u Republici Hrvatskoj na školskoj razini. Ovo je tradicija koja slavi glazbu, kulturu i jedan timski rad jer u zboru nema uspjeha ako nisu svi sinkronizirani tako da je to jedan od segmenata koji su u školi dodana vrijednost – istaknuo je Kišić, dodavši kako događaj ima i turističku notu jer će mnogi učenici boraviti i prespavati u Varaždinu.



Naime, na 60. Glazbenim svečanostima u dva će dana nastupiti rekordnih 46 zborova iz cijele Hrvatske, te ukupno šest zborova iz Varaždinske županije, što čini ukupno 1700 sudionika.

Pročelnik natjecanja prof. Stjepan Levanić naglasio je kako će se 60. Glazbene svečanosti održati u više kategorija, a zborovi naše županije nastupit će u A kategoriji, u kojoj će nastupati mlađi uzrast, tj. učenici do 5. razreda osnovne škole i to prvi dan natjecanja, 3. svibnja.

Svečano otvorenje 60. Glazbenih svečanosti hrvatske mladeži bit će, dakle, 3. svibnja u 10.30 sati u varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci