Vijesti / Kultura

FOTO 'Put u središte zemlje': Otvorena izložba varaždinskih profesora likovnog

FOTO 'Put u središte zemlje': Otvorena izložba varaždinskih profesora likovnog

Jučer je u Galerijskom centru Varaždin otvorena izložba 'Put u središte zemlje'. Ime je samoj izložbi dao ravnatelj Galerijskog centra Ivan Mesek, a on je ujedno i predstavio autore izloženih umjetničkih radova.

Svi izlagači su profesori likovne umjetnosti na Srednjoj strukovnoj školi u Varaždinu, a njihova imena su Ivana Stepan, Dunja Dobranić Štefan, Mateja Rusak, Smiljana Šafarić i Vedran Ivanković.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Često sam bio svjedok komentara 'nisi ti akademski slikar, ti si samo profesor', a danas smo došli do toga da se kaže 'običan jedan profesor'. Nažalost, danas je u društvu takvo stanje da oni koji su nekad bili 'krema', danas su često obezvrijeđeni. Drago mi je da se danas ovdje može vidjeti tko su ti profesori, što oni zapravo rade i što mogu pružiti budućim generacijama - kazao je na otvorenju Ivan Mesek, koji je i sam bio profesor na Strukovnoj školi.

Iako umjetnici djeluju u raznim umjetničkim pravcima, Mesek je pronašao zajedničke točke u njihovim radovima, a, po njemu, to su središte i nutrina ljudskog bića što nije drugo do smisao čovjeka.

- Na temelju ovih radova uvjerit ćete se kako je riječ o iznimno kompetentnim umjetnicima, kvalitetnim likovnima autorima, ali ćete vidjeti i što likovnost danas je - zaključio je Mesek.

Izložba je za razgledanje dostupna sve do 14. prosinca.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci