Vijesti / Kultura

Devetero fotografa na izložbi 'Sigurnost' 15. ožujka u Galerijskom centru

Devetero fotografa na izložbi 'Sigurnost' 15. ožujka u Galerijskom centru

U četvrtak, 15. ožujka, s početkom u 19 sati u Galerijskom centru Varaždin (Uska 7) otvara se grupna izložba fotografija 'Sigurnost'.

Autori koji se predstavljaju svojim radovima na izložbi su: Inia Herenčić, Petra Dinjaški, Ivana Jagušić, Maja Medenjak, Goran Novosel, Ante Klečina, Vedran Matica, Edita Sentić i Davor Konjikušić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Izložba predstavlja rezultate fotografske radionice Drugi Kadar koje objedinjuje tema Sigurnost. Pojam iznad svega predstavlja jednu od temeljnih ljudskih potreba — prema Maslowljevoj hijerarhiji, sigurnost slijedi one osnovnije, fiziološke potrebe, koje čine hrana, voda i zrak. Od privatnosti, preko virtualnog, do javnosti, sigurnost je preduvjet za kvalitetan život. Biti siguran u sebi sadrži dvojnost — osjećaj podrazumijeva prijetećeg 'drugog' — 'drugi' koji je promijenjiv, nestalan, ovisan o vremenu, prostoru i individui. Sigurnost kao stalnu kategoriju, čiji se karakter ne mijenja možemo uvidjeti tek u njezinoj odsutnosti - stoji u predgovoru Klare Petrović i Luje Šimunović.

Izložba za razgled ostaje otvorena do 28. ožujka.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci