Vijesti / Kultura

Desetero mladih autora predstavilo se zbirkom pjesama 'Aritmia'

Desetero mladih autora predstavilo se zbirkom pjesama 'Aritmia'

Zbirka poezije mladih autora pod nazivom 'Aritmia' predstavljena je u subotu 9. siječnja u prostorima Galerijskog centra Varaždin u Uskoj ulici.

'Aritmia' na jednome mjestu okuplja desetero mladih autora, od kojih je svatko izdvojio pet svojih radova za tisak. Na predstavljanju u Galerijskom centru umjetnice Nancy Abdel Sakhi i Marija Gradečak su putem svojevrsnog performansa, leđima okrenutih publici, izvele po jednu od pjesama svakoga autora.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Desetero mladih pjesnika koji su svoje mjesto pronašli u 'Aritmiji' su Lidija Deduš, Matko Abramić, Petra Čeč, Maja Flis Rogina, Mislav Habulin, Sandra Lačen, Tatjana Popović, Sandra Špoljarić, Patricija Topolnjak i Marija Gradečak.

Kako je na predstavljanju naglasio varaždinski pjesnik i urednik zbirke Nenad Slukić, govorivši ispred Varaždinskog književnog društva kao organizatora, ovoga tiskanog izdanja ne bi bilo da je mladim autorima nije odlučila donirati, odnosno pokloniti, Tiva Tiskara u okviru svoje biblioteke Prva knjiga.

Tehničku obradu teksta potpisuje Tugomir Orak, lektorsku kontrolu Jadranka Eldan Lačen, dok su autori naslovnice Mio Vesović i Damir Širola.

Nakon čitanja poezije dio se autora, koji je bio prisutan na događaju, predstavio publici, iznijevši pritom i svoje viđenje poezije i njezina stvaranja. U pravilu naglasak je stavljen na razliku koja postoji između pisanja pjesme i njezine objave, naročito u tiskanom obliku, kada se pred autora stavi značajan iskorak koji zahtijeva ogoliti se javno. Ili, kao što je to primijetio jedan od autora, objava poezije ovakvoga izričaja zapravo predstavlja svojevrsni ekvivalent 'javnim dnevničkim zapisima'.

U cijeloj priči o ovome projektu nije nevažno ni to da malo koji autor dobiva priliku u tiskanom izdanju objaviti svoje radove, pa makar i samo dio opusa. Stoga je ovaj poklon Tiva tiskare mladim autorima itekako značajan za varaždinsku kulturnu scenu te njihov daljni razvoj i afirmaciju.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci