Vijesti / Kultura

DEMANTI Tanja Belobrajdić: Nisam sudjelovala ni u kakvim torturama

DEMANTI Tanja Belobrajdić: Nisam sudjelovala ni u kakvim torturama

Poštovani,

dana 24. studenoga 2015. g. na portalu Varaždinski.hr objavljen je tekst pod naslovom: 'Može li se nakon konclogora i smrti pisati lijepa književnost', autora Branka Detelja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Već sam naziv kolumne stavlja me u kontekst kojem ne pripadam.

Nisamo nikad kažnjavana, nisam sudjelovala niti u kakvim nezakonitostima, a ponajmanje u navodnim torturama do čijih je spoznaja g. Detelj došao 'guglanjem' i zahvaljujući, kako sam navodi – 'uvijek budnoj prijateljici Jadranki Horvat' s kojom je i nazočio promociji moje knjige u Varaždinu, a koja, budući da me nikada nije srela, vidjela, upoznala, o meni zna isto što i ja o njoj – ništa.

Neistinitim i neprovjerenim informacijama, moja osoba, služba u HV, kao i djelo koje sam napisala, predstavljeni su u izrazito negativnom svjetlu, pri tome mi ne dajući mogućnost za iznošenje moje strane priče, a to je Branko Detelj imao mogućnost napraviti, kako prije, tako tijekom ili nakon promocije.

Poražavajuća je činjenica da se na Vašem portalu prezentiraju novinarski članci koji po prozvanu osobu mogu imati za posljedicu linč javnosti, a koji se zasnivaju na guglanju i informacijama dobrih i budnih prijateljica.

Naslov 'Može li se nakon konclogora i smrti pisati lijepa književnost' sugerira da sam povezana s nekakvim konclogorom i smrtima u njemu, da se radi o navodnoj 'mračnoj prošlosti glavne zvijezde' te da me poznaju pod nazivom anđeo smrti iz Lore.

Izraz 'anđeo smrti iz Lore' poznat je jedino iz teksta čiji je nakladnik pravomoćno osuđen za širenje neistine, a autoru koji ga je pisao izrečen je ukor Hrvatskog novinarskog društva.

Branko Detelj je ponavljanjem te klevete počinio isto kazneno djelo i postupio suprotno novinarskoj etici, ali i sasvim nemoralno, svjesno kršeći zakon samo kako bi obezvrijedio moj književni rad.

Branko Detelj u svojoj kolumni iznosi niz netočnih, neistinitih i uvredljivih podataka koje služe isključivo mijenjanju stvarnih povijesnih činjenica i ostvarivanju privatnih interesa.

Također služe za umanjenje vjerodostojnosti moje knjige – romana ,CRNI KAPUT', s tematikom Domovinskog rata, koji opisuje događanje u Vukovaru pred sam pad grada, a za koji sam dobila nagradu 'Josip i Ivan Kozarac'.

Stoga Vas molim da objavite ovaj ispravak na istom ili jednako vrijednom mjestu.

S poštovanjem,

Tanja Belobrajdić

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci