Vijesti / Kultura

ČOVJEK I RELIGIJA Izložba grupe ANIMA - Denisa Haračića i Mirze Rahmanovića

ČOVJEK I RELIGIJA Izložba grupe ANIMA - Denisa Haračića i Mirze Rahmanovića

Večeras je u Galerijskom centru održana izložba umjetničkog dua ANIMA kojeg čine Denis Haračić i Mirza Rahmanović, diplomirani grafičari iz Bosne i Hercegovine.

- Ovo je četvrta naša izložba, a grupu smo osnovnali prošle godine. U mojim radovima prevladavaju religijske priče. Radim u tehnikama dubokog tiska, a najviše se baziram na crtež - rekao je Mirza Rahmanović.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Denis Haračić kaže kako je ANIMA spoj dvoje ljudi koji rade individualne teme u nastojanju da odgovore na neka životna pitanja koja se mogu primijeniti na današnje društvo.

- Što se mog rada tiče, u središtu je čovjek i njegov odnos prema društvu. Čovjek je tretiran kao nijemi svjedok svega što se danas događa - kaže Denis.

Kreativno udruženje dvojice autora pod nazivom Anima, Denisa Haračića i Mirze Rahmanovića, podrazumijeva, prije svega, istraživačko-spoznajni put koji nastaje u okrilju osobnih subjektiviteta u mediju grafike.

Bez određenih i zacrtanih proglasa i ciljeva Anime koji bi definisali i načelno i formalno rad mladih grafičara, bez smišljenog, namjenskog i sebi dovoljnog, autori zapravo sebi daju potrebnu dozu slobode i digniteta u samoidentifikaciji s grafičkim listovima koji nose tragove njihovih vrlo ličnih priča.

One se dotiču onog najintimnijeg, proživljenog, naslućenog i iskrenog, ali i onoga što se podrazumijeva kao univerzalno. Na taj način se može i dvostruko komunicirati s izloženim grafičkim listovima – kao intimnoj fiksaciji koja se nerijetko odnosi i na univerzalna pitanja, stoji u predgovoru doc. dr. Eme Mazrak.

Izložba će biti otvorena za razgledavanje do 27. travnja, a nakon Varaždina, 5. svibnja ANIMA otvara izložbu u Zaprešiću.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci