Vijesti / Kultura

'BREZMEJNO' Projekcija filma i razgovor s autorima u ponedjeljak u Herzerici

'BREZMEJNO' Projekcija filma i razgovor s autorima u ponedjeljak u Herzerici

U ponedjeljak, 27. ožujka, u varaždinskoj palači Herzer, s početkom u 19 sati, bit će prikazan film 'Brezmejno', autora Petera Zacha.

'Brezmejno' (Beyond Boundaries, Peter Zach, Njemačka / Slovenija, 2016, 95 minuta) je esejistički film ceste, u kojem susrećemo različite ljude i upoznajemo se na dopadljiv, pomalo humorističan, ali nadasve duboko emotivan način s njihovim sudbinama i pogledima na nametnute granice.

Priroda i život u pograničnim mjestima, povezanost ljudi koji žive tu gdje je čovjek napravio granice. Lirika u stihovima poznatog slovenskog pjesnika Aleša Štegera prati radnju filma i uvodi u poetičnost filmskog putovanja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon projekcije o filmu će se s prisutnima o (izgubljenim) europskim snovima i takvim i drugačijim granicama razgovarati Aleš Šteger i Peter Zach.

Projekcija filma Bezgranično je dio projekta 'Cinema bez granica'. U želji za zajedničkim iskustvom, koje prelazi tradicionalne zidove kino dvorana prekoračit će se klasične granice distribucije i družiti se u neuobičajenim prostorima za filmske projekcije.

Organizatori projekcije u Varaždinu je Gradski Muzej Varaždin i Udruga Ritam Misli.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci