Vijesti / Kultura

BLAGDANSKE PREDSTAVE Pogledajte koje 'poklone' vam je pripremio varaždinski HNK!

BLAGDANSKE PREDSTAVE Pogledajte koje 'poklone' vam je pripremio varaždinski HNK!

Repertoar varaždinskog Hrvatskog narodnog kazališta tijekom prosinca već je prilično pobudio pažnju kazališne publike, a tako će po svemu sudeći biti i do kraja godine. U pripremljenim će predstavama uživati svi, od iskusnih ljubitelja teatra pa do onih koji se po prvi puta susreću sa kazalištem.

Od strane publike, odlično prihvaćena predstava, rađena po tekstu mlade autorice Une Vizek, a u režiji Marine Pejnović – 'Nema života na Marsu', ponovno će biti na repertoaru 12. prosinca, s početkom u 20 sati na podrumskoj sceni Zvonimira Rogoza.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

'Palikuće' su se već na premijernoj izvedbi pokazale kao pun pogodak, što i ne čudi s obzirom kako se u ovom i danas aktualnom te relevantnom komadu poznati švicarski književnik Max Frisch na krajnje inteligentan i satiričan način obračunava sa nefunkcioniranjem društva u kojem živimo. Režiju 'Palikuća' potpisuje Ivica Kunčević, a na rasporedu je 15. prosinca, s početkom u 19.30 sati na Velikoj sceni.

Oni najmlađi svoje blagdanske dane mogu upotpuniti gledanjem predstave 'Vilenjakov prvi Božić' redateljice i glumice Sare Stanić koja je ujedno i autorica teksta zajedno s Mirnom Rustemović. U ovom se humornom komadu, kojem će se nasmijati i oni odrasli, Djed Mraz suočava sa moderno tehnologijom koja mu otežava posao... jer zahvaljujući tehnologiji, nitko više ne piše pisma. Predstavu možete pogledati 16. i 17. prosinca na Velikoj sceni, s početkom u 10 sati.

Ljubitelji suvremenog plesa nedvojbeno će uživati u autorskom projektu Ksenije Zec i Petre Hraščanec pod nazivom 'Anatomija mačke'. Riječ je o projektu nastalom u koprodukciji Umjetničke organizacije 21:21 te ZKM-a, a publici će na krajnje zanimljiv način pokazati kreiranje i primjenu specifične tehnike koja nastaje sintezom suvremene plesne tehnike i studije anatomije životinja – u ovom slučaju, mačke. U 'Anatomiji mačke' možete uživati 19. prosinca , na velikoj sceni, s početkom u 19.30 sati.

Stoga, voljeli dramu, satiru, modernu bajku, ples ili komediju – repertoar varaždinskog kazališta pobrinuo se i ponudio, za svakog ponešto.

Više o programima pročitajte na www.hnkvz.hr, a ulaznice možete rezervirati na blagajni Kazališta radnim danom od 10-12 i od 18-19,30 sati, sobotom od 10-12 sati. Telefon 042 200 250, mail: [email protected]

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci