Vijesti / Kultura

Učeniku MEC-a nacionalna nagrada za dokumentarac o 'našem Billyju Elliotu'!

Učeniku MEC-a nacionalna nagrada za dokumentarac o 'našem Billyju Elliotu'!

Antonio Čukoić učenik je četvrtog razreda Elektrostrojarske škole u Varaždinu, smjera medijski tehničar, i ove je godine zajedno sa svojim kolegama, polaznicima škole ŠUDIGO iz Zaboka, snimio dokumentarac pod nazivom 'Ne žalim ni zbog čega' te njime osvojio nagradu za najbolji nacionalni dokumentarni film na 'Four River Film Festivalu 2016' u Karlovcu.

Dokumentarni film 'Ne žalim ni zbog čega' nastao je u svibnju na Visu u sklopu 'Modernizacije školskog kurikuluma'.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Zadatak je bio osmisliti ideju, napraviti trailer te snimiti film u pet dana. Moji kolege i ja prvo smo imali sasvim drugu zamisao za koju nam je trebala starinska kuća. U procesu pronalaska takvog ambijenta pomogao nam je Velimir Foretić Delonov, kojeg smo tamo upoznali. Svidjela nam se njegova životna priča i tako smo na kraju odlučili da ćemo napraviti film o njemu – rekao nam je Antonio Čukoić.

Antonio nam je ispričao kako ih je za dokumentarac najviše dojmilo Velimirovo djetinjstvo. Oduvijek se isticao u društvu, bio je drugačiji od ostalih zbog svoje seksualne orijentacije ali i zbog jedne njegove strasti – baleta.

Potaknuti Velimirovom pričom i interesima snimili su kratki dokumentarac te su ga poslali na 'Four River Film Festival' u Karlovac.

- Ovo mi je prva 'ozbiljnija' nagrada i u svakom slučaju poticaj za daljnji rad. Imam u planu već i neke druge projekte, a među njima je i etno-spot. Svoje radove ću svakako i dalje slati na festivale – otkrio nam je Antonio Čukoić te dodao kako želi upisati snimanje na Akademiji u Zagrebu ili multimediju, no to još nije odlučio.

Film je režirala i montirala Lucija Strugar, dok su za scenarij su zaslužni Antonio Čukoić, Karolina Poslek, Ivana Mikulčić, Mateja Radanovič i Lucija Strugar.

Snimatelji su Antonio Čukoić i Ivana Mikulčić, za glazbu je zaslužna Karolina Poslek, a voditeljica seta je Mateja Radanovič.

Dokumentarni film 'Ne žalim ni zbog čega' pogledajte u nastavku.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci