Vijesti / Kultura

Animirano-dokumentarni film 'Ovčara - neispričana priča' u Kinu Ivanec

Animirano-dokumentarni film 'Ovčara - neispričana priča' u Kinu Ivanec

 U srijedu, 22. ožujka, s početkom u 19 sati u Kinu u Ivancu bit će održana projekcija potresnog dokumentarnog filma 'Ovčara - neispričana priča'.

Dokumentaristička građa, podaci o zločinima, žrtvama i počiniteljima prikupljani su godinama te se u filmu po prvi put spominju neka lica.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Film u potpunosti razobličava ulogu koju je JNA odigrala u pokolju na Ovčari gdje je pobijeno više od 200 ranjenika iz vukovarske bolnice, hrvatskih branitelja i civila, i iako potresnu, ovaj dokumentarac i njegovi autori donose objektivnu i detaljno ispričanu tužnu priču o Ovčari.

'Ovčara – neispričana priča' je dugometražni animirano-dokumentarni film mladog vinkovačkog glumca i redatelja Vladimira Andrića nastao u produkciji Nacionalnog sindikata policije RH i Suhorski d.o.o.

Scenaristi filma su Nikola Kajkić i Vladimir Andrić, crteže, animacije i montažu je radio mladi akademski slikar Mato Granić iz Vinkovaca, dok je za glazbu bio zadužen Milorad Zelov iz Rijeke.

Svojim svjedočanstvima sudjeluju preživjeli svjedoci tog vremena Vilim Karlović, Hajdar Dodaj, Dragutin Berhofer i doktorica Mirjana Semernić Rutko, a glumci Goran Grgić, Anja Šovagović-Despot, Hrvoje Klobučar, Dražen Kühn i Perica Martinović su čitali tekstove i ‘posudili’ svoje glasove licima u filmu.

Projekciju filma organiziraju Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec i HVIDRA Ivanec u suradnji sa Nacionalnim sindikatom policije Republike Hrvatske, Gradom Ivancom i Pučkim otvorenim učilištem Đuro Arnold Ivanec.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci