Vijesti / Kultura

ANIMIRANI Objavljeni rezultati selekcijskih komisija za 9. VAFI&RAFI festival

ANIMIRANI Objavljeni rezultati selekcijskih komisija za 9. VAFI&RAFI festival

Početkom travnja objavljeni su rezultati selekcijskih komisija za 9. VAFI&RAFI – internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin/Rijeka. Ukupno je na ovogodišnji Festival pravilno prijavljeno 687 animiranih filmova. U sekciji VAFI prijavljeno je 298 animiranih filmova koje su radila djeca i mladi i to iz 28 zemalja, dok je u sekciji RAFI prijavljeno 389 profesionalnih filmova za djecu i mlade iz 59 zemalja.

Selekcijsku komisiju VAFI sekcije činili su Linda Golik Horvat, članica ŠAF-a Čakovec, HDD-a i ASIFA Hrvatske, te Zvonimir Haramija Hans prof. likovne kulture u Koprivnici i autor nekoliko animiranih filmova.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Odlučili su da u službenu konkurenciju za prikazivanje ulazi 111 animiranih filmova koje su radila djeca i mladi. Filmovi će biti prikazani u Varaždinu u šest službenih projekcija i to u tri kategorije prema dobi autora (MINI, MIDI i MAXI).

RAFI sekciju odabrale su selektorice Dubravka Kalinić Lebinec, osnivačica VANIME, i Sandra Malenica, bivša programska voditeljica VAFI festivala. One su odlučile da u službenu konkurenciju ulazi 77 animiranih filmova prilagođenih djeci i mladima. Filmovi će biti prikazani u Rijeci u osam službenih projekcija i to u četiri kategorije, prema dobi gledatelja (0-6, 7-10, 11-14 i 15-18).

- Zbog određenih izmjena u samoj strukturi organizacije, odlučili smo izraditi novu i moderniju internetsku stranicu Festivala koja će uskoro biti aktivna. Stranicu su izradili članovi udruge MOP Sveučilišta Sjever, pa ovim putem koristim priliku da javno zahvalimo Franu Mubrinu, Jakovu Košćaku i Mariju Jankoviću na nesebičnom doprinosu za daljnji razvoj Festivala – rekao je direktor festivala Hrvoje Selec.

9. VAFI&RAFI bit će po prvi puta održan u dva grada, a osim Filmsko-kreativnog studija VANIMA organizator je i Art-kino. Prvi dio bit će održan u Rijeci, dok će kraj tjedna standardno Varaždin pretvoriti u centar dječje animacije.

Organizatori dovršavaju program u partnerstvu s Italijom, ovogodišnjom zemljom partnerom, a u tijeku su i finalne pripreme vezane uz realizaciju samog Festivala koji će biti održan od 28. svibnja do 3. lipnja.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci