ZABORAVI NA KUHANJE Osam namirnica koje su puno zdravije sirove
Ne volite kuhati? Na pravom ste mjestu. Donosimo osam namirnica koje su zdravije sirove, a trebalo bi ih jesti svaki dan. 'Kuhanje ili bilo koja druga obrada uništit će hranjive sastojke u ovoj hrani', objašnjava dr. Rupali Datta, klinički nutricionist.
1. Brokula - obiluje vitamonom C, kalcijem i sulforafanom - aktivnim spojem koji snižava krvni tlak i pospješuje zdravlje srca. Kuhanjem se za 70 posto uništava taj spoj u hrani te vitamin C.
Sadržaj se nastavlja...
Upravo se čita
-
Prvo ime liste je župan Varaždinske županije Anđelko Stričak...
-
Bravo, Mateja!
-
Tijelo nesretnog maldića pronađeno je mjesec dana nakon njegovog nestanka...
2. Špinat - kuhanjem se u špinatu oslobađa oksalat koji sprejčava tijelo u apsorpciji kalcija iz te namirnice.
3. Orašasti plodovi - sirovi sadrže puno više željeza, magnezija i fosfora, nego prženi.
4. Bobičasto voće - jak antioksidans i hranjiva namirnica dok je svježa ili svježe smrznuta. Kuhana ili dehidrirana gubi svoje moći.
5. Jabuke - obiluju nuutrijentima i mnieralima. Kad ih skuhate ili ispečete u njima ostaje samo šećer.
6. Paprika - obiluje vitaminom C koji je termolabilan. Kuhanjem ili pečenjem ga uništavamo.
7. Kokos - jedna od namirnica s najvećom moći hidratacije te vrlo visokom razinom elektrolita i zdravih masti - dok ga ne dehidrirate.
8. Klice - su bogat izvor vitamina C, vlakana, folata i magnezija. Folati i vitamin C nestaju pri termičkoj obradi.
Najnovije
-
Korisnici mogu birati između ukupno sedam mjera...
-
Također mu je oduzeto vozilo kojim je upravljao...
-
Utakmica je zakazana za subotu u 15 sati i 30 minuta...
-
LORI se nalazi na lokaciji 'Starog mlina' u Ludbregu...
-
Šire se kapaciteti...
Reci što misliš!