Za hladne dane: juha od kobasice i tikvica
Ima li što bolje od tople juhice kad je vani hladno...Ako ubacite i kobasicu, iznenadit ćete se
Broj osoba: 4
Sadržaj se nastavlja...
Upravo se čita
-
U HDZ-u su komentirali rezultat Reformista.
-
Koncert na Sceni Rogoz.
-
Rezultati Parlamentarnih izbora 2024.
Sastojci
450 grama kobasice po vašem izboru (najčešće se stavlja bratwurst)
650 grama tikvica (narezane na komade od otprilike 2.5 cm)
200 grama smeđe, skuhane riže
1 litra pilećeg temeljca
1 srednji luk
maslinovo ulje
sol i papar
Priprema:
1. Ulijte malo maslinovog ulja u doboki lonac i stavite na srednju vatru. Kad je ulje toplo, dodajte kobasicu i pržite dok nije smeđa s obje strane.
2. Izvadite kobasicu i narežite ju. Za to vrijeme, ubacite luk i malo soli i pržite u istom loncu, povremeno miješajući, dok ne postane mekan i proziran.
3. Dodajte tikvicu, pokrijte i kuhajte otprilike 5 minuta.
4. Maknite poklopac, vratite narezanu kobasicu u lonac i još ju malo popržite. Umiješajte rižu, neka se i ona malo prži na ulju, nakon čega dodajte pileći temeljac i pojačajte vatru.
5. Dok juha kuha, povremeno promiješajte. Po potrebi dodajte soli i papra.
Umjesto tikvice, možete staviti krumpir, grah, grašak. Ako ste prije skuhali kobsicu, samo ju narežite ui ubacite, te preskočite prvi korak.
Najnovije
-
Provodit će ju 24 sata...
-
Čisteći medvjedići pozivaju da uz druženje i njihovu 9. akciju čišćenja zajedno obilježite Dan planeta Zemlje...
-
Imajte na umu...
-
Pohvalno...
-
Aktivnosti počinju već u petak...
Reci što misliš!