SLATKA REVOLUCIJA Izumili sladoled koji se ne topi
Znanstvenici Centra za istraživanje razvoja bioterapije u japanskom gradu Kanazawa izumili su savršenu ljetnu poslasticu. Naravno, riječ je o sladoledu, ali onom koji se ne topi.
Do ovog izuma došli su sasvim slučajno, tražeći rješenje za farme jagoda, ukoliko ih pogode prirodne katastrofe. Znanstvenici su zamolili jednog kuhara da eksperimentira s polifenolom, ekstraktom iz jagoda.
Sadržaj se nastavlja...
Upravo se čita
-
Bravo, Mateja!
-
Tijelo nesretnog maldića pronađeno je mjesec dana nakon njegovog nestanka...
-
Nekadašnji gradonačelnik Ivan Čehok negoduje zbog rušenja gotovo 300 stabala jabuka i krušaka, grmova bobičastog voća...
Kuhar se požalio znanstvenicima da se slatko vrhnje stvrdne kada mu doda polifenol. Iako to nije bilo dobro za znanstvenike koji su tragali za nečim sasvim drugim, ispalo je jako dobro za proizvođače i ljubitelje sladoleda.
- Sladoled koji sadrži polifenol može zadržati oblik puno dulje od običnog sladoleda - kazao je voditelj istraživanja Tomihisa Ota.
Sladoled može izdržati temperaturu od 28 Celzijevih stupnjeva puna tri sata, odnosno ljeti se puna tri sata neće otopiti izvan zamrzivača. Proizvodnja ovog super sladoleda već je počela i može se kupiti diljem Japana za 4,5 dolara.
Najnovije
-
U Udruzi Lijepa Naša zabrinuti su i zbog najavljenog gradskog projekta vrijednog 5,2 milijuna eura. Evo što ih muči...
-
Podignut je cenzus i povećan iznos uskrsnica...
-
U Gradu i Varkomu kažu da voćke ipak nisu posjećene, izvađene su i - podijeljene građanima.
-
Zvuci harmonike odjekivali su Malom i Velikom koncertnom dvoranom Glazbene škole u Varaždinu.
-
Internacionalni festival animiranog filma djece i mladih održava se od 27. svibnja do 1. lipnja.
Reci što misliš!