REŠETKASTA pita - savršen spoj prhkog tijesta, maka i jabuka
Radi se o neodoljivo finom desertu kojem je teško odoljeti. Želite li još zdraviju varijantu, obično brašno zamijenite integralnim, a umjesto šećera stavite med.
Sastojci:
Sadržaj se nastavlja...
Upravo se čita
-
Gospodarski sajam u petak i subotu na Kapucinskom trgu.
-
Smatraju da bi rušenje HDZ-a trebalo biti iznad unutarstranačkih ambicija...
-
Koncert na Sceni Rogoz.
Tiijesto: 400 g brašna, 200 g maslaca, 150 g šećera, 2 jaja, 4 žlice kiselog vrhnja, 1/2 praška za pecivo
Nadjev: 300 g mljevenog maka, 150 g šećera, 50 g maslaca, dl slatkog vrhnja, 50 g žutih grožđica, 1/4 vrećice praška za pecivo, 3 žlice pirea od jabuke, bjelanjaka za premazivanje
Priprema:
Pjenasto umutite maslac, jaja i šećer. Zatim dodajte vrhnje, brašno i prašak za pecivo, pa umijesite prhko tijesto. Ostavite na hladnome mjestu pola sata i podijelite u dva dijela. Dio tijesta razvaljajte na pobrašnjenoj površini u veličini okruglog kalupa za pitu i valjkom prebacite na namašćeni lim posipan brašnom., pišu 24sata.hr
Tijesto premažite pireom od jabuke ili marmeladom. Pomiješajte mak, šećer, grožđice, prašak za pecivo, rastopljeni maslac i vrhnje. Ravnomjerno je rasporedite po tijestu. Drugi dio razvaljanog tijesta izrežite na tanke trake i posložite po nadjevu u obliku rešetke. Premažite umućenim bjelanjkom i pecite na 170°C, 40 minuta.
Najnovije
-
Stručnjakinja za čišćenje pokazala je trik za koji tvrdi da olakšava čišćenje glave tuša od kamenca.
-
Film traje 102 minute, izradio ga je Klub varaždinskih branitelja.
-
Odličan varaždinski bend nakon par godina stanke ponovno svira. Poslušajte njihov novi singl!
-
Repertoarom će 'Lucerne' proći cijelom Hrvatskom, ali će se otisnuti i dalje, u svijet modernizirane gospel glazbe te glazbe nadahnute country izričajem.
-
Za neosigurani traktor propisana je novčana kazna u iznosu od 660 do 6600 eura, poručuju iz policije.
Reci što misliš!