Ovo su namirnice koje ne biste smjeli podgrijavati
Mnogi podgrijavaju ostatke od ručka ili večere kako se hrana ne bi bacila.
Ali za neke namirnice to i nije tako dobra ideja jer se gubi hranjiva vrijednost, a neke namirnice kod podgrijavanja mogu postati i toksične.
Sadržaj se nastavlja...
Upravo se čita
-
Prvo ime liste je župan Varaždinske županije Anđelko Stričak...
-
Bravo, Mateja!
-
Tijelo nesretnog maldića pronađeno je mjesec dana nakon njegovog nestanka...
Mikrovalna pećnica mnogim je obiteljima "najbolji prijatelj", ali ipak, ove namirnice ne biste smjeli podgrijavati, odnosno, konzumirati nakon podgrijavanja.
Špinat
Špinat nije poželjno naknadno podgrijavati pa ga jedite odmah nakon pripremanja. Sadrži dosta nitrata koji se zagrijavanjem pretvaraju u nitrite, a oni su kancerogeni za ljudski organizam.
Gljive
Gljive također jedite svježe pripremljene. Ako su vam ostale od ručka ili večere, jedite ih hladne. Ako ih jedete podgrijane, mogu uzrokovati probleme s probavom i srcem.
Krumpir
Krumpir zagrijavanjem gubi nutritivna svojstva, a najnovija istraživanja pokazala su kako je krumpir najzdraviji kuhan, ali ohlađen. Tada u krumpiru dolazi do povećanja udjela otpornog škroba koji ima probiotsko djelovanje.
Jaja
Jaja na omlet ili kuhana također se ne smiju podgrijavati i jesti i mogu biti vrlo toksična nakon podgrijavanja.
Najnovije
-
Da vam ne uvene...
-
Podignut je cenzus i povećan iznos uskrsnica...
-
Neki su malo rasli, neki malo pali u odnosu na prije četiri godine.
-
U Udruzi Lijepa Naša zabrinuti su i zbog najavljenog gradskog projekta vrijednog 5,2 milijuna eura. Evo što ih muči...
-
Zvuci harmonike odjekivali su Malom i Velikom koncertnom dvoranom Glazbene škole u Varaždinu.
Reci što misliš!