NEOBIČAN sastojak koji Jamie Oliver dodaje pečenom krumpiru
Slavni chef Jamie Oliver stao je na kraj debati kakav je pečeni krumpir najbolji, kakvu vrstu masti dodati u pečenje i treba li ga prije kuhati na pari. A možda je i započeo novu debatu otkrivši neobičan sastojak koji dodaje pečenom krumpiru: aceto balsamico.
Navodno, balzamični ocat daje krumpir bolji okus - i čini ga crnim. Jamie je otkrio svoju tajnu gostujući na Božićnom showu Channel 4. "Imam sasvim drugačiji pristup krumpiru", rekao je. "To je vrlo jednostavna, malo zamršena, ali sjajna ideja."
Sadržaj se nastavlja...
Upravo se čita
-
Gospodarski sajam u petak i subotu na Kapucinskom trgu.
-
Smatraju da bi rušenje HDZ-a trebalo biti iznad unutarstranačkih ambicija...
-
Koncert na Sceni Rogoz.
"Unutra ide otprilike pola boce balzamičnog octa pa krumpir iz pečenja izlazi crn", nastavio je Jamie dodajući da je božanstvenog okusa i malo slatkast zahvaljujući luku. "Vrlo je drugačiji i apsolutno ukusan."
Jamie je predložio pripremu 'tamnog, ljepljivog i slatkog' krumpira dan prije, a zatim ih zagrijete u jelu prije božićnog ručka. Balzamični ocat izlijeva se na krumpir prije pečenja.
Neovisno sviđa li vam se ideja crnog krumpira na božićnom stolu ili ne, sigurno vas je zaintrigirao.
Najnovije
-
Bio je u Sjemenišnoj ulici u Varaždinu, današnjoj Habdelićevoj...
-
Stručnjakinja za čišćenje pokazala je trik za koji tvrdi da olakšava čišćenje glave tuša od kamenca.
-
Film traje 102 minute, izradio ga je Klub varaždinskih branitelja.
-
Odličan varaždinski bend nakon par godina stanke ponovno svira. Poslušajte njihov novi singl!
-
Repertoarom će 'Lucerne' proći cijelom Hrvatskom, ali će se otisnuti i dalje, u svijet modernizirane gospel glazbe te glazbe nadahnute country izričajem.
Reci što misliš!