BOCUSE d'OR Zlatko Novak i pomoćnik Marin Pozder plasirali se na 19. mjesto
Protekla dva dana u talijanskom Torinu održano je prestižno kulinarsko natjecanje Bocuse d’Or, na kojem je sudjelovalo dvadesetak zemalja, a hrvatski predstvanici bili su Zlatko Novak i njegov pomoćnik Marin Pozder, obojica iz restorana Bedem.
Tamo ih je u užarenoj atmosferi promatralo preko 5000 navijača i elita svjetskog kulinarstva koja je ocjenjivala svaki korak, svaki pokret kuhačom, svaki potez nožem.
Sadržaj se nastavlja...
Upravo se čita
-
Gospodarski sajam u petak i subotu na Kapucinskom trgu.
-
Smatraju da bi rušenje HDZ-a trebalo biti iznad unutarstranačkih ambicija...
-
Koncert na Sceni Rogoz.
Kandidati su imali dva testa kako bi pokazali svoje vještine, odnosno pripremali su dva glavna jela. Za temu na tanjuru, morali su pripremiti 15 identičnih tanjura, a za temu na plati, svaki kandidat je pripremio 15 porcija na platu prije posluživanja na tanjur. Za oba jela, imaju vremensko ograničenje od 5 i pol sati.
Prvo mesto osvojili su Norvežani, drugo je pripalo Švicarcima, a treće Dancima. Hrvatska je zauzela 19. mjesto.
- Prva tri mjesta europskih kvalifikacija Bocuse d'Or-a očekivano su pripala nordijskim zemljama. Hrvatska se plasirala na devetnaesto mjesto i iako su svi članovi tima dali najbolje i sve od sebe, nismo uspjeli napraviti iskorak. Hvala svima koji su nas pratili i davali podršku- stoji u objavi Hrvatskog kuharskog saveza.
Najnovije
-
Stručnjakinja za čišćenje pokazala je trik za koji tvrdi da olakšava čišćenje glave tuša od kamenca.
-
Film traje 102 minute, izradio ga je Klub varaždinskih branitelja.
-
Odličan varaždinski bend nakon par godina stanke ponovno svira. Poslušajte njihov novi singl!
-
Repertoarom će 'Lucerne' proći cijelom Hrvatskom, ali će se otisnuti i dalje, u svijet modernizirane gospel glazbe te glazbe nadahnute country izričajem.
-
Za neosigurani traktor propisana je novčana kazna u iznosu od 660 do 6600 eura, poručuju iz policije.
Reci što misliš!