GLAZBENA POSLASTICA Sinjski punk blues bend M.O.R.T dolazi u Varaždin!

GLAZBENA POSLASTICA Sinjski punk blues bend M.O.R.T dolazi u Varaždin!

Ljubitelji punk bluesa doći će na svoje 29. travnja! Sinjski četveročlani bend M.O.R.T dolazi nam tog datuma u Varaždin!

VAKUUM klub i Udruga mladih V.U.K., u suradnji sa Scena & Bar Rogoz, organizira koncert benda, koji je postao legendaran prije nego je izašao iz garaže, a koji i danas svira sa istim žarom kao što je to činio i početkom 2000-ih.

Gostima će lokalnu podršku pružiti varaždinski bendovi 3 Suns of Aberran Sten Mol, imena koja brane stoner rock scenu sjeverozapadne Hrvatske.

Početak je u 21 sat, a upad su minimalne donacije udruzi od 20 kn, od čega sav prihod ide izvođačima.

Više o M.O.R.T.-u

M.O.R.T. je beskompromisni autorski punk – blues band iz Sinja, žestokog zvuka i živih nastupa.

Kostur benda, John, Zvrk i Kikos, postoji kroz bezumno životarenje još od jeseni 2003. godine.

Krajem 2012. godine sretno se spotiču o bubnjara Milu i snimaju prvi puni demo album 'Vrhunsko dno', koji je objavljen u ljeto 2013.

Otada su održali brojne nastupe u Hrvatskoj, BiH, Sloveniji, Srbiji i Crnoj Gori; što samostalne, što na festivalima od kojih se ističe pobjeda na Jelen Demofestu u Banjoj Luci, pobjeda na Rock Off-u, finale HR demo kluba 2012. i treće mjesto na WHF-u 2013.

U srpnju 2014. godine izlazi album 'Odjel za žešće' koji je pobrao odlične kritike i epitet 'albuma godine' na svim glazbenim portalima.

2015. godine bend je nominiran za nagradu PORIN u kategoriji novi izvođač.

Osim svega navedenog M.O.R.T. bjesomučno živi na turnejama.

Krajem 2015. snimaju novi album 'Tužna kocka' koji je objavljen u travnju 2016. te ponovno oduševio kritiku i publiku, te nominaran za nagradu Porin u kategoriji albuma rock glazbe.

Besplatnu Varazdinski.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Reporter na meti zbog rozog prsluka: pogledajte kako su ga zadirkivali