ŠTETE Na području Općine Bednja ponovno proglašena elementarna nepogoda

ŠTETE Na području Općine Bednja ponovno proglašena elementarna nepogoda

Župan Varaždinske županije Radimir Čačić proglasio je danas elementarnu nepogodu na području Općine Bednja zbog vremenskih nepogoda uzrokovanih olujnim i orkanskim vjetrom, kojom su na navedenom prostoru nastale velike materijalne štete na poljoprivredi, graditeljstvu i prometu 11. srpnja ove godine.

Nakon elementarne nepogode - tuče koja je 21. lipnja zahvatila šire područje Bednje (Mali i Veliki Gorenec, Želimor, Šinkovica Bednjanska, Pleš, Prebukovje, Bednja, Šaša, Meljan), i nanijela štete na poljoprivrednim kulturama, župan je 23. lipnja proglasio elementarnu nepogodu od tuče.

Poslije toga 11. srpnja nepogoda je zahvatila područje Varaždinske županije i to ponovno područje Općine Bednje (Vrbno, Cvetlin, Ježovec Donji, Pleš, Šinkovica Šaška, Šinkovica Bednjanska) sa snažnim olujnim i orkanskim vjetrom popraćenim tučom koja je nanijela štete na poljoprivrednim usjevima, na prometnicama i građevinama (obiteljske i višestambene zgrade i gospodarske zgrade fizičkih osoba).

Općinsko povjerenstvo za elementarnu nepogodu Općine Bednje izvršilo je Prvu preliminarnu procjenu u iznosu cca. 8.355.140 kuna. Općinsko povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda obvezna su u zakonskom roku od 50 dana od dana nastanka elementarne nepogode upisati konačnu procjenu šteta u Registar šteta te ista dostaviti Županijskom povjerenstvu.

Županijsko povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda konačne će procjene šteta od Općine dostaviti Ministarstvu financija -Državnom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda i Ministarstvu poljoprivrede sa zahtjevom za dodjelu pomoći za djelomičnu naknadu štete od olujnog i orkanskog vjetra.

Besplatnu Varazdinski.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Dosada? dječak se srušio na vjenčanju, nećete vjerovati što je nakon toga rekao