ROKOVO U Druškovcu zabava i misno slavlje, program traje do 16. kolovoza

ROKOVO U Druškovcu zabava i misno slavlje, program traje do 16. kolovoza

U Druškovcu je već u tijeku zabavni program uoči proslave blagdana Svetog Roka, a od nedjelje, 13. kolovoza, počinje i trodnevna duhovna priprema za blagdan.

U zabavnom dijelu programa Gloria bend nastupa 13. kolovoza od 20 sati, a Kumovi dan poslije, 14. kolovoza. 

Tamburaški sastav Od srca do srca zabavljat će okupljene 15. kolovoza od 20 sati, a 16. kolovoza od jutra nastupaju Faringaši, a od 17 sati Activ bend.

U sklopu duhovne priprave za blagdan u nedjelju, 13. kolovoza, u 19 sati Svetu Misu vodit će preč. Perčić mons. Antun, kanonik Stolnog kaptola, generalni vikar Biskupije.

Drugi dan, u ponedjeljak, 14. kolovoza, u 19 sati Svetu Misu predslaviti će preč. Kopjar dr. Mario, kanonik Stolnog kaptola, predstojnik Ureda za liturgijski pastoral i sakralnu arhitekturu, dok će nakon Svete Mise zbor odraslih naše župe održati kratki koncert.

U utorak 15. kolovoza, na treći dan priprave u 19 sati Svetu Misu će predslaviti vlč. Tomašević Nikola, biskupov tajnik, dok će nakon Svete Mise zbor mladih naše župe održati kratki koncert.

Na sam blagdan Svetog Roka, Svetu Misu su u 8 sati će predslaviti tamošnji župnik Krunoslav Milovec, dok će Svetu Misu u 11 sati predslaviti vlč. Marko Zadravec, župnik iz susjedne Donje Voće.

Liturgijsko pjevanje svaki dan predvodit će svi pjevači župe pod vodstvom Nadice Martinčević.

 

Besplatnu Varazdinski.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Šprajc pokazao kako bi se uskoro moglo 'čagati' u Konzumovim dućanima, a zatim zahvalio gledateljima na prekrasnoj nagradi