ROKOVO U Druškovcu zabava i misno slavlje, program traje do 16. kolovoza

ROKOVO U Druškovcu zabava i misno slavlje, program traje do 16. kolovoza

U Druškovcu je već u tijeku zabavni program uoči proslave blagdana Svetog Roka, a od nedjelje, 13. kolovoza, počinje i trodnevna duhovna priprema za blagdan.

U zabavnom dijelu programa Gloria bend nastupa 13. kolovoza od 20 sati, a Kumovi dan poslije, 14. kolovoza. 

Tamburaški sastav Od srca do srca zabavljat će okupljene 15. kolovoza od 20 sati, a 16. kolovoza od jutra nastupaju Faringaši, a od 17 sati Activ bend.

U sklopu duhovne priprave za blagdan u nedjelju, 13. kolovoza, u 19 sati Svetu Misu vodit će preč. Perčić mons. Antun, kanonik Stolnog kaptola, generalni vikar Biskupije.

Drugi dan, u ponedjeljak, 14. kolovoza, u 19 sati Svetu Misu predslaviti će preč. Kopjar dr. Mario, kanonik Stolnog kaptola, predstojnik Ureda za liturgijski pastoral i sakralnu arhitekturu, dok će nakon Svete Mise zbor odraslih naše župe održati kratki koncert.

U utorak 15. kolovoza, na treći dan priprave u 19 sati Svetu Misu će predslaviti vlč. Tomašević Nikola, biskupov tajnik, dok će nakon Svete Mise zbor mladih naše župe održati kratki koncert.

Na sam blagdan Svetog Roka, Svetu Misu su u 8 sati će predslaviti tamošnji župnik Krunoslav Milovec, dok će Svetu Misu u 11 sati predslaviti vlč. Marko Zadravec, župnik iz susjedne Donje Voće.

Liturgijsko pjevanje svaki dan predvodit će svi pjevači župe pod vodstvom Nadice Martinčević.

 

Pozadina 13. mjesta Jacquesa na Eurosongu: dobrosusjedski glasovi izostali