O OBRAZOVANJU Na rotarijanski forum dolaze Divjak, Đikić, Puljak, Cvetojević...

O OBRAZOVANJU Na rotarijanski forum dolaze Divjak, Đikić, Puljak, Cvetojević...

Rotary klub Varaždin 1181 organizira 6. Rotary Business Forum pod nazivom 'Obrazovanje za 21. stoljeće'.

Događanje će se održati u subotu, 23. rujna 2017. godine, u zgradi Fakulteta organizacije i informatike (dvorana 1) u Varaždinu, u Pavlinskoj 2, s početkom u 10 sati.

- Ovim forumom želimo dati svoj doprinos i uključiti se u raspravu o tome kako treba izgledati obrazovanje i obrazovni sustav u Hrvatskoj koji će odgovarati vremenu u kojem živimo sada i koje tek dolazi. Što gospodarstvo treba za svoj razvoj? Što nam je potrebno za razvoj cijele naše domovine? Što će osim plaće zadržati mlade i obrazovane ljude u Hrvatskoj? Je li reindustrijalizacija pravi odgovor ili napredak treba tražiti u novim industrijama koje se tek rađaju? - stoji u najavi događanja.

To su samo neka od pitanja na koje organizator želi odgovoriti zajedno s gostima, predavačima i panelistima.

To su prof. dr. sc. Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske (predavanje 'Obrazovna reforma – najvažnija reforma u Hrvatskoj'), zatim prof. dr. sc. Ivan Đikić, Sveučilišna bolnica Sveučilišta Goethe u Frankfurtu, (predavanje 'Budućnost mladih u Hrvatskoj') pa prof. dr. sc. Ivica Puljak, Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu (predavanje 'Što (još) ne znamo') te Saša Cvetojević, poduzetnik i investitor (predavanje 'Budućnost je sada, a gdje smo mi?')

Ovom, već tradicionalnom 6. Rotary Business Forumu, prisustvovat će i guverner hrvatskog Districta 1913,  Dubravko Kušeta te mnogobrojne prijateljice rotarijanke i prijatelji rotarijanci.

Odmah nakon završetka službenog dijela za sve sudionike organiziran je ručak u restoranu 'Raj', Gundulićeva ulica, u neposrednoj blizini održavanja Foruma.

S obzirom da se Forum održava za vrijeme trajanja Varaždinskih baroknih večeri - za goste i prijatelje kluba u Varaždinskoj katedrali s početkom u 19 sati organizira se glazbeno-scenska sintezu mađarske književnosti i Bachovih djela - 'Čovjek je ovdje nedostatan za ljubav' u izvedbi XAVER VARNUS & BALÁZS BARNKOPF (Madžarska) na orguljama uz glumce Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu.

Cijena kotizacije iznosi 200 kuna, a u nju je uključeno sudjelovanje na Forumu, ručak i večernji koncert. Uplata se može izvršiti na IBAN: HR5641240031133000461 kod Kent banke ili direktno prije početka samog Foruma.

Besplatnu Varazdinski.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

30. rođendan najpopularnijeg punk rock benda u Hrvatskoj: u Direktu gostovali dečki iz Hladnog piva