NAJBOLJI Josip Kelava naj maturant Varaždinske županije

NAJBOLJI Josip Kelava naj maturant Varaždinske županije

Poznato je ime najboljeg maturanta Varaždinske županije koji se, već tradicionalno, bira na kraju svake školske godine. Između 13 sada već bivših srednjoškolaca Varaždinske županije za najboljeg je odabran Varaždinac Josip Kelava.

Završio je četverogodišnji program Prve gimnazije Varaždin s prosjekom ocjena u prvom razredu 4,75, drugom 4,81, trećem 4,63, dok mu je prosjek ocjena u četvrtom razredu bio 4,8 (srednja ocjena za četiri razreda 4,75).

Josip je višestruki županijski prvak iz matematike, fizike, informatike i logike, a izvrsne uspjehe redovito je postizao na državnim i brojnim međunarodnim natjecanjima.

Samo u školskoj godini 2016./2017. postao je državni prvak iz logike, dok je na državnim natjecanjima iz matematike i informatike bio drugi i treći. Osvojio je i prvo mjesto na Hrvatskom otvorenom natjecanju u informatici, a kruna njegovih ovogodišnjih međunarodnih natjecanja prošlotjedna je srebrna medalja sa Srednjoeuropske informatičke olimpijade održane u Ljubljani.

Pred budućim studentom zagrebačkog sveučilišta je još i skori odlazak u Iran na Međunarodnu informatičku olimpijadu.

Županijsku nagradu u iznosu od 4000 kuna Josipu će uručiti župan Varaždinske županije Radimir Čačić na svečanoj sjednici povodom Dana županije u rujnu.

Besplatnu Varazdinski.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Dunjina Prognoza: Kako je Tomislav Jelinčić 'upao' Dunji za vrijeme emisije uživo