Na konjičkoj radionici skupljali pomoć za obitelj prerano preminulog branitelja

Na konjičkoj radionici skupljali pomoć za obitelj prerano preminulog branitelja

Konjički klub Eskadron Varaždin i UDVDR Varaždinske županije organizirali radionicu i humanitarnu akciju za pomoć obitelji prerano preminulog hrvatskog branitelja Denisa Bregovića.

Konjički klub Eskadron Varaždin i Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Varaždinske županije organizirali su u kompleksu vojarne u Optujskoj ulici radionicu i humanitarnu akciju za pomoć obitelji preminulog hrvatskog branitelja.

Svečanost otvaranja, uz broje posjetitelje, uveličali su i saborski zastupnik Anđelko Stričak, zatim Alen Runac, predsjednik Skupštine Varaždinske županije te zamjenica gradonačelnika Varaždina, Sandra Malenica.

Radionica se sastojala od temeljne vježbe konja i jahača za elementarno jahanje, zatim temeljne vježbe konja i jahača sa sklonosti ka dresurnom jahanju te temeljne vježbe konja i jahača sa sklonosti ka preponskom jahanju.

Edukaciju je provodio konjički trener i jahač Filip Rožmarić, dobitnik brojnih priznanja i nagrada u konjičkom sportu, a sve se odvijalo pod nadzorom stručnih osoba, među njima i dr. veterine Darka Salaneca, dr. Ladislava Gradečaka i drugih.

Uz nazočnost radionicama i edukaciju o konjičkom sportu, sudionici su uz nadzor učitelja jahanja mogli jahati konje, a posebno su u tome uživala djeca, koja su zajahala ponija.

Radionica je imala i humanitarni karakter, s obzirom da su se tijekom nje prikupljali paketi s kućnim potrepštinama, hranom, higijenskim sredstvima, pelenama, obućom i odjećom, igračkama za dijete i drugim, za pomoć obitelji preminulog Denisa Bregovića.

Donirale su brojne udruge i pojedinci, među kojima Konjički klub Eskadron, Konjički Klub 95 Varaždin, Konjički klub Garestin, Konjički klub Galop Team Koprivnica, Konjički klub Sveti Križ Međimurje, Konjički klub Budinščina, Udruga Hrvatskih Branitelja Eskradon, Udruga 7 GBR Puma, UDVDR Podružnica Varaždinske županije, UDVDR Ogranak Ivanec, UDVDR Ogranak Varaždin, UDVDR Klub Trnovec Bartolovečki, UDVDR Klub Gornji Kneginec, UDVDR Klub Vinica, UDVDR Klub Petrijanec, UDVDR Klub Sračinec, Braniteljska zadruga Petrijanec Stjepan Stanko, Udruge proizašle iz Domovinskog rata sa područja Varaždinske županije, Poduzeće Kafemanija, Višnja Marija Kunić, Ranch Chivas i drugi.

Prikupljene donacije je Denisovoj kćerki, Mireli Bregović i njezinoj obitelji, uručio Martin Lukavski, član predsjedništva Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec.

Mirelu i njezinu obitelj obradovala je ova donacija, te su svi zajedno srdačno zahvalili svima koji su pomogli i koji, pomažući njima, ujedno i gaje uspomenu na oca im i djeda.

Denis Bregović bio je branitelj koji je u Domovinskom ratu izgubio nogu, a preminuo je iznenada, 8. lipnja pretpošle godine, u dobi od 48 godina.

Besplatnu Varazdinski.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

2Cellosi u prepunoj Spaladium Areni odsvirali najpoznatiji Nirvanin hit