'Kako zaštititi sebe i svoju imovinu' predavanje za starije 22. ožujka

'Kako zaštititi sebe i svoju imovinu' predavanje za starije 22. ožujka

Udruga ACT-Grupa iz Čakovca i Policijska postaja Varaždin, 22. ožujka s početkom u 9.30 sati u Domu za starije i nemoćne osobe Varaždin održati će besplatno predavanje za osobe starije životne dobi na temu 'Kako zaštititi sebe i svoju imovinu'.

Predviđeno trajanje predavanja je 60 minuta. 

U prvome dijelu predavanja Filipa Blažon Šumečki ispred udruge ACT-Grupa informirati će o osnovnim karakteristikama i razlikama Ugovora o doživotnom uzdržavanju i Ugovora o dosmrtnom uzdržavanju.

Na primjerima ugovora napomenuti će što sve takvi ugovori moraju sadržavati, kako se i kod koga ovjeravaju i mogu li se raskinuti. Također, dotaknuti će se tema darovnica i oporuke i time pokriti 4 najčešća ugovora kojima starije osobe reguliraju prijenos svoje imovine.

Drugi dio predavanja je rezerviran za policijskog službenika za prevenciju policijske postaje Varaždin, Sinišu Laha, koji će predstaviti najčešće načine prijevara starijih osoba na javnim mjestima i kućnome pragu, ali i ponuditi konkretne savjete za moguće načine samozaštite.

Predavanje je na jednostavnom, običnom čovjeku razumljivom jeziku i cilj mu je informirati starije osobe kako ne bi postale žrtve zloupotrebe kojih od gorenavedenih ugovora ili razbojnika i prevaranata, odnosno da pomognemo starijim osobama da žive sigurno u svojim zlatnim godinama.

Ukoliko želite da takvo predavanje organiziramo i u Vašoj lokalnoj zajednici bez ustručavanja nas kontaktirajte na 099/6379088 (Filipa Blažon Šumečki).

Predavanja su nastala u sklopu projekta 'GERO-AGE' kojeg provodi udruga ACT-Grupa, a financijski ga podržava Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Besplatnu Varazdinski.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Test Špiček