IZVANREDNO STANJE Posljedice olujnog nevremena vidljive u cijeloj županiji

IZVANREDNO STANJE Posljedice olujnog nevremena vidljive u cijeloj županiji

Mnoge stanovnike diljem županije zateklo je jučerašnje olujno nevrijeme praćeno jakom grmljavinom, tučom i kišom koje je započelo oko 19.50 sati.

Iz Područnog ureda za zaštitu i spašavanje poslali su priopćenje u kojem navode kako su u tom razdoblju zaprimili 33 poziva koji su se uglavnom odnosili na srušena stabla na cesti i električnim stupovima.

- Sa dva objekta vjetar je skinuo limeni krov. Grom je udario u tri objekta. Tuča veličine od lješnjaka do oraha pogodila je naselja Ladanje, Vinica i Cestica. Na branjenom području ispaljeno je 120 raketa, no za cijelo područje županije nemamo podataka o ozlijeđenim osobama u nevremenu - istaknuli su.

Posljedice nevremena vidljive su jutros i na varaždinskim ulicama. Tako je igralište u varaždinskom Bronxu jedva vidljivo od grana koje su pale pod naletima vjetra, u naselju Grabanice te u POS naselju zgrade su ostale bez dijela krova zbog čega su intervenirali vatrogasci, a oluja je porušila i prometni znak.

Osim u Varaždinu vatrogasci su imali pune ruke posla i diljem županije. Stabla na cesti micali su u Novom Marofu,  Banjščini, Bedencu, Vidovcu, Remetincu, Lukavcu, Klenovniku, na ladanjskom području, Marčanu, Novoj Vesi, Klenovniku, Cerju Tužnom.

Na intervenciji ispumpavanja vode bili su u Ivancu, a u Novom Marofu zablježen je udar groma u stablo.

Besplatnu Varazdinski.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Mitzy legenda! Papiga joj progovorila turski, a čekajte tek kad čujete njenu obradu Dine Dvornika