Ivanec: U tijeku uređenje prostora za braniteljske udruge u Gajevoj ulici

Ivanec: U tijeku uređenje prostora za braniteljske udruge u Gajevoj ulici

U dijelu prostora u prizemlju braniteljske zgrade u Gajevoj ulici u Ivancu u tijeku su radovi na postavljanju električnih, telefonskih i IT instalacija. Radovi se obavljaju u istočnom dijelu zgrade, u prostoru površine 70 četvornih metara, koji će biti namijenjen prvenstveno radu braniteljskih, ali i drugih gradskih civilnih udruga.

Podsjećamo, Grad Ivanec je u prizemlju i u podrumu stambeno-poslovne zgrade od Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (sada Ministarstva državne imovine) na trajno korištenje i bez naknade dobio veći prostor te ga namijenio radu ivanečkih udruga.

Pošto su prostori u rohbau fazi, prethodno je u njihovo građevinsko uređenje i opremanje potrebno uložiti visoka novčana sredstva.

Instalacijsko opremanje najatraktivnijeg, istočnog dijela zgrade, predstavlja početak radova na unutarnjem uređenju, a u ovoj fazi izvest će se radovi vrijedni 40.000 kuna, koji predstavljaju preduvjet za daljnji nastavak radova tijekom ove godine.

- Grad Ivanec je za nastavak ulaganja u uređenje ovog dijela zgrade u proračunu za 2018. godinu osigurao 315.000 kuna. Nastojat ćemo dodatna sredstva za uređenje pribaviti i iz vanjskih izvora te ćemo i dalje pratiti natječaje fondova i ministarstava na koje bismo mogli prijaviti projekt. Dosad, na žalost, nije bilo odgovarajućih natječaja za ovu vrstu projekata - kaže gradonačelnik Milorad Batinić.

- S obzirom na to da su predstavnici Koordinacije braniteljskih udruga grada Ivanca na inicijalnom sastanku izrazili spremnost da se i sami radno angažiraju na uređenju prostora, pozvat ćemo ih na novi sastanak te s njima o tome detaljnije razgovarati, a sve u cilju kako bismo ovaj prostor konačno uredili i u funkciju ga stavili do kraja ove godine - zaključio je gradonačelnik.

Besplatnu Varazdinski.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Šprajc pokazao kako bi se uskoro moglo 'čagati' u Konzumovim dućanima, a zatim zahvalio gledateljima na prekrasnoj nagradi