FOTO Počele pripreme za povratak vojske u Varaždin, 700 vojnika stići će u grad

FOTO Počele pripreme za povratak vojske u Varaždin, 700 vojnika stići će u grad

Unatoč vrućini pripadnici 7. gardijske brigade Puma 'zasukali' su rukave i prionuli na posao - čišćenje vojarne u Optujskoj. Riječ je o jednoj od pripremnih radnji kako bi se iduće godine ova postrojba mogla vratiti u Varaždin.

Time će se ostvariti ono što već neko vrijeme najavljuje resorni ministar Damir Krstičević.

Zdravko Jakop, brigadni general i državni tajnik u Ministarstvu obrane, nije krio zadovoljstvo početkom radova, no svjestan je kako ostvarenju krajnjeg cilja, povratku 700 Puma u Varaždin, prethodi još mnogo posla.

- Ovo je tek prva faza koja se svodi na čišćenje terena, čupanja raslinja, košnju trave. Nadalje nam slijedi dolazak mehanizacije, bagera, kako bi se nastavili radovi. Potrebno je vidjeti u kakvom su stanju objekti na prostoru vojarne, da bi se donijela odluka na koji će se način ti prostori uređivati. Sigurno smo kako Pume neće 'okupirati' čitav prostor vojarne, tako da će biti dovoljno mjesta za udruge, potrebe Sveučilišta - ispričao je.

Dodao je kako se moraju stvoriti svi preduvjeti da bi čak 700 vojnika moglo boraviti u Varaždinu, a istaknuo je kako postoje brojni benefiti povratka vojske.

- Pozitivna je to stvar. Ne daj Bože da dođe do neke havarije, bilo poplave, potresa, ovdje su ljudi koji su spremni pomoći. Preduvjete ćemo stvoriti ove godine, kako bi krajem iduće vojska ponovno došla u Varaždin.

Vojnici na terenu uz pokoju šalu marljivo rade, a kako izgleda uređenje vojarne, pogledajte na fotografijama.

Besplatnu Varazdinski.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Posh Spice nije bila ni najmanje oduševljena kad su joj novinari krenuli fotografirati djecu