BRZINA Utvrđeno 59 prekršaja prekoračenja najveće dopuštene brzine kretanja

BRZINA Utvrđeno 59 prekršaja prekoračenja najveće dopuštene brzine kretanja

Od 6 sati u srijedu, 19. travnja, do 6 sati u četvrtak, 20. travnja, policija je provela 24-satni nadzor brzine.

Tijekom provođenja nadzora, kontrolirano je ukupno 67 vozila, kojom prilikom je utvrđeno 59 prekršaja prekoračenja najveće dopuštene brzine kretanja vozila.

Nadzorom je obuhvaćeno 45 lokacija, od kojih su većinu odabrali i predložili građani.

Za vrijeme trajanja nadzora najveća dopuštena brzina utvrđena je u srijedu, 19. travnja oko 22.30 sati u ulici Braće Radić u Varaždinu, gdje je vozač autobusa upravljao brzinom od 114 km/h, u mjestu gdje je brzina ograničena na 50 km/h.

- Rezultati nadzora zadovoljavaju, uzimajući u obzir vremenske uvjete (jak vjetar, kiša, snijeg) - kažu iz PU varaždinske.

Loše vrijeme utjecalo je na povećan oprez vozača, zbog čega je većina vozača upravljala defanzivnim načinom vožnje, pa je i broj utvrđenih prekršaja bio manji nego inače.

Nadzor je prvenstveno imao preventivni karakter, a pozivanjem građana za odabir lokacija za mjerenje brzine, odnosno uključivanjem javnosti, namjera je bila povećati svijest o sigurnosti u cestovnom prometu kojoj svaki pojedinac može doprinijeti.

U vrijeme 24-satnog nadzora brzine nije dogodila niti jedna teža prometna nesreća, odnosno evidentirana je samo jedna s manjom materijalnom štetom kojoj nije bio uzrok brzina.

 

Besplatnu Varazdinski.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Ljubičasta dijeta ili dijeta pet šaka: Što o kontroverznim dijetama misli žiri showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'?