Bogat program u sklopu obilježavanja Dana Općine Vinica

Bogat program u sklopu obilježavanja Dana Općine Vinica

Stanovni Općine Vinica obilježiti će blagdan svog zaštitnika Svetog Marka evanđelista nizom raznih događanja. Neke od aktivnosti kao primjerice akcija 'Zelena čistka', predstava Kerekesh teatra te izložba rukotvorina veziljske sekcije KUD-a Vinica 'Fijolice' već su provedene, no veći dio njih tek se očekuje.

Tako će se ove godine u sklopu obilježavanja Dana Općine Vinica održati humanitarna sakcija naziva 'Cvijećem do pomoći', a kojom će koordinirati Božena Kapitarić, najmedicinska sestra u Hrvatskoj, inače djelatnica Onkološkog odjela u Čakovcu i rođena Viničanka.

Humanitarna akcija odvijati će se prodajom doniranog sezonskog i balkonskog cvijeća te trajnica, a prikupljena sredstva iskoristiti će se za kupnju antidekubitalnog madraca za potrebe mještana kojima je potrebna palijativna skrb te za nabavu didaktičke opreme za dječji vrtić.

Akcija će se odvijati ispred zgrade Općine Vinica u subotu, 22. travnja te subotu 29. travnja u vremenu od 10 do 18 sati, zatim u ponedjeljak, 24. travnja, od 15 sati u sklopu Markovog sajma pred Osnovnom školom Vinica te 25. travnja, na sam blagdan Sv.Marka ev. pred crkvom.

Svečana sjednica

Centralni događaj ovogodišnjih Dana Općine svakako je svečana sjednica koja će se održati u subotu, 22. travnja u 18 sati.

Na sjednici se očekuju istaknuti gosti, a tom prilkom će desetorici zaslužnih Viničanaca biti uručena javna priznanja.

Također će biti uručene i dvije novčane nagrade najuspješnijim studenticama, a prije sjednice položiti će se cvijeće na grobove poginulih branitelja te kod centralnog križa za sve preminule Viničance i Viničanke. 

Utakmica, komedija, izložba...

U Osnovnoj školi Vinica koja također obilježava svoj dan, u ponedjeljak od 15 nadalje odvijat će se kviz znanja i spretnosti učenika 7.razreda, izložba minerala i kristala te 'Markov sajam' na kojem će učenici izložiti svoje rukotvorine.

U utorak 25.travnja, na sam blagdan Sv. Marka osim svete mise i tradicionalnog proščenja pred crkvom, u 17 sati održava se Prijateljska nogometna utakmica NK Vinica - NK Varaždin, a u 20 sati Viničanci će ponovo moći uživati u gostovanju Kerekesh teatra i predstavi 'Očeš, nečeš doktor', ovaj put u sklopu Glumačkog festivala u Krapini.

Predstava se održava u kino dvorani u zgradi Općine.

Besplatnu Varazdinski.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Planetarne zvijezde u kojima teče hrvatska krv: jedan od njih jučer je osvojio Super Bowl