DIREKTORI oštetili trgovačko društvo za više od dva milijuna kuna

DIREKTORI oštetili trgovačko društvo za više od dva milijuna kuna

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 13. travnja, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv dvoje hrvatskih državljana (1969. i 1960.) zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Okrivljenike se tereti da su od srpnja do rujna 2009. godine kao direktori trgovačkog društva, prenijeli u vlasništvo prvookrivljenice više nekretnina, tri automobila, umjetničke slike i osnovna sredstva društva, uz sastavljanje ugovora i izdavanje računa na iznose znatno ispod njihove tržišne vrijednosti, pri čemu su dogovorili da prvookrivljenica ne plati društvu niti tako umanjene račune.

Na opisani način su joj, na štetu trgovačkog društva, pribavili nepripadnu materijalnu dobit u iznosu većem od milijun kuna.

- Okrivljenicima se stavlja na teret i da su od 2004. do 2011. godine u istom svojstvu uzimali za svoje potrebe robu društva i isplaćivali si u vidu pozajmica novac ostvaren poslovanjem društva koji nisu vratili čime su oštetili društvo za više od milijun kuna - kažu u DORH-u.

Besplatnu Varazdinski.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Thompson od župana Komadine traži da objasni zašto ne smije nastupiti u Kostreni